Αποκάλυψη Wikileaks: Ο Λευκός Οίκος ζήτησε τη μεσολάβηση Κλίντον για να υπογράψει ο Τσίπρας το μνημόνιο

Ταράζει τα νερά στην πολιτική ζωή Ελλάδας και ΗΠΑ ο ιστότοπος Wikileaks, αποκαλύπτοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε τη βοήθεια του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράψει νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, οι διεργασίες αυτές συνέβησαν πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα – και πριν τη Σύνοδο Κορυφής -, στις 10 Ιουλίου, όταν ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινώνησε μέσω email με το γραφείο του πρώην Αμερικανού Προέδρου, ρωτώντας τον αν ο κ. Κλίντον είχε επαρκώς καλή σχέση με τον έλληνα Πρωθυπουργό ώστε να επικοινωνήσει μαζί του και να τον «συμβουλεύσει να κάνει μία συμφωνία».

Ο Μπιλ Κλίντον απάντησε θετικά, σημείωσε ωστόσο ότι χρειαζόταν πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που είχε στη διάθεσή του. Φέρεται επίσης να ρωτά αν θα πρέπει να υπάρξει πίεση και στην Άγκελα Μέρκελ.

Το απαντητικό mail από πλευράς Κλίντον:

clinton

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για το εάν τελικά υπήρξε παρέμβαση του κ. Κλίντον στο Μέγαρο Μαξίμου.