Αβραμόπουλος: Το προσφυγικό δοκιμάζει την Ευρώπη - Όχι η οικονομική κρίση

“Δεν είναι η οικονομική κρίση που θέτει σήμερα σε αμφισβήτηση και δοκιμάζει την Ευρώπη, αλλά η προσφυγική κρίση” τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο “Βήμα FM”.

Ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης σημείωσε ότι “πρέπει να ξεκαθαρίσουμε που θέλουμε να πάμε την Ευρώπη, η οποία κατά τη γνώμη του, πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς και τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί πολιτικά. Τελικά, δεν είναι η οικονομική κρίση που θέτει σήμερα σε αμφισβήτηση και δοκιμάζει την Ευρώπη, αλλά η προσφυγική κρίση, γιατί έχει να κάνει με τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες κτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα”.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι δεν αποτελεί ακριβώς μετονομασία της FRONTEX, αλλά κάτι περισσότερο. “Τώρα έχουμε να κάνουμε με έναν καινούργιο οργανισμό, ο οποίος θα μπορεί να παρεμβαίνει πάντοτε με αίτημα του κάθε κράτους. Ακούστηκαν πολλά, ότι θίγεται η εθνική κυριαρχία κτλ. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή είναι αποτέλεσμα συναίνεσης, διαλόγου και κοινών αποφάσεων όλων των κρατών μελών”.