Δημοσκόπηση: Καταρρέει το πολιτικό σύστημα - Δυσαρεστημένοι 9 στους 10 Έλληνες

Την απογοήτευση των Ελλήνων από το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του αντικατοπτρίζει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερη για τη χώρα σε ποσοστό 36%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτάνει μόλις στο 14%.

Αντίστοιχα μεγάλη διαφορά σημειώνεται και στο θέμα της πρωθυπουργίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για το αξίωμα για το 42% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 23%. Πάντως, το 32% θεωρεί ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Σημειώνεται επίσης ότι σχεδόν οι μισοί Έλληνες (45%) κρίνουν ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, αλλά ούτε και μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τεράστιο είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της Κυβέρνησης (9 στους 10), με το 85% των πολιτών να θεωρεί ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Επίσης το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με τη στάση της Αντιπολίτευσης.

Τέλος, οι Έλληνες εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς το 51% ψήφισε “ναι” σε αντίθεση με το 46% που απάντησε ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή μάλλον δεν χρειάζεται.