Λεβέντης: «Εγώ θέλω κυβέρνηση τριετίας, αλλά δεν θα γίνω τσόντα του Τσίπρα»

Κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση απέκλεισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ξεκαθρίζοντας ότι «εγώ δεν θα γίνω τσόντα του Τσίπρα ούτε κανενός. Εγώ θέλω κυβέρνηση τριετίας, να φέρει επενδύσεις. Εγώ περίμενα 40 χρόνια για να μπω στην Βουλή».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «διατηρώ φιλική σχέση με τον Πρωθυπουργό, όμως δεν πρόκειται να συνεργαστώ με την Κυβέρνηση, εκτός αν μετάσχει και ο Μητσοτάκης και πρόκειται για Οικουμενική, κάτι που όμως δεν γίνεται, γιατί δεν θέλει η Φώφη Γεννηματά».

Σε ό,τι αφορά την δήλωσή του, σε ομιλία του προς ομογενείς των ΗΠΑ ότι «ο Τσίπρας είπε πολλά ψέματα για να έρθει στην εξουσία, πάρα πολλά ψέματα. Κανονικά, αν υπήρχε ένα πολιτικό δικαστήριο θα έπρεπε να τον είχε εκτελέσει», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αφού ανέφερε ότι αυτό ήταν ένα απόσπασμα των δηλώσεων του, πρόσθεσε ότι ερωτήθηκε από δημοσιογράφο «ποιοι ήταν πιο κακοί, οι δεξιοί ή οι ΣΥΡΙΖΑίοι».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λεβέντης «απάντησα ότι οι δεξιοί μεταφέρουν συνεχώς βάρη στους φτωχούς, ενώ ο Τσίπρας είπε πολλά ψέματα τον Ιανουάριο του 2015, το καλοκαίρι υπέγραψε τα πάντα, κάνοντας την μεγάλη απάτη κι αυτό είπα, ότι ο Τσίπρας άλλαξε, έδειξε ωριμότητα κάνοντας στροφή προς την Ευρώπη, αλλά στο κόμμα του έχει βαρίδια που δεν του επιτρέπουν να κάνει ευρωπαϊκή πολιτική».

Δημοσκοπήσεις

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν την Ένωση Κεντρώων να μην συγκεντρώνει το πολυπόθητο 3% και να μένει εκτός Βουλής, ο κ. Λεβέντης προχώρησε σε μια καταγγελία-«φωτιά», λέγοντας ότι, κατά την διάρκεια της ΔΕΘ, στην Θεσσαλονίκη, «με πλησίασε ένας και μου ζήτησε 10.000 ευρώ για να δείξει το κόμμα μου ότι έχει ποσοστό 7%-8%, ήταν υπάλληλος γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων».

Για τα θρησκευτικά και τις τηλεοπτικές άδειες

Αναφορικά με την διαμάχη της κυβέρνησης με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών, ο κ. Λεβέντης πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Εκκλησίας, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να καθιερωθεί η ανεξιθρησκία, αλλά στο ζήτημα των θρησκευτικών πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, γιατί όλος ο λαός πιστεύει στην Ορθοδοξία και δεν μπορεί ένας υπουργός “να είναι μοντέρνος” και εμείς όλοι να είμαστε “ντεμοντέ”».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «έχω σκοπό να καλέσω τον κ. Τσίπρα για να συνεχίσουν όλοι οι σταθμοί να εκπέμπουν, πληρώνοντας τον μέσο όρο των προσφορών για τις άδειες, δηλαδή 60 εκατ. ευρώ την δεκαετία, δηλαδή 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για να συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς για χρόνια δεν είχαν πληρωθεί χρήματα για τον σκοπό αυτό κι ήταν επιτυχία της Κυβέρνησης ότι υπήρξαν τέτοια έσοδα».

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του πρώην εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Καλλιάνου από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι ήταν «ένας υπάλληλος του κόμματος, ο οποίος θα [πάει στην Νέα Δημοκρατία, την εξέλιξη αυτή να περιμένετε».