Μέρκελ από Μπρατισλάβα: Δεν μπορούμε σε λίγους μήνες να λύσουμε τα προβλήματα χρόνων

Αρχίζουν σε λίγη ώρα οι εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit ενώ ανάμεσα στα θέματα που θα εξετασθούν θα είναι η ασφάλεια, το προσφυγικό και η οικονομία.

Μέρκελ: Δεν μπορούμε σε λίγους μήνες να λύσουμε τα προβλήματα χρόνων

Προσερχόμενη στο κάστρο της Μπρατισλάβας όπου θα διεξαχθεί η άτυπη Σύνοδος Κορυφής η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μέσα σε λίγους μήνες δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα χρόνων όπως είναι η ανεργία, η τρομοκρατία και το αυξημένο κύμα των προσφύγων και μεταναστών.

Φρανσουά Ολάντ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να υπερασπίσει τον εαυτό της

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι “η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να υπερασπίσει τον εαυτό της” και πρόσθεσε ότι “θέλουμε τη Γαλλία μέσα στην Ευρώπη”.

“Οι προτεραιότητες είναι η ασφάλεια, το θέμα της μετανάστευσης και η οικονομική κρίση και δεν έχουμε άλλη λύση παρά να ασχοληθούμε με αυτές”, σημείωσε η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, σημειώνοντας ότι θα δουλέψουμε στενά με τη Βρετανία κατά τη διαδικασία του Brexit.

Αυτή την ώρα, οι ηγέτες καταφθάνουν διαδοχικά στο κάστρο της Μπρατισλάβα, όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες. Τους αρχηγούς υποδέχεται ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.