Κουρουμπλής για παιδικούς σταθμούς: Καλύψαμε όλους τους πολίτες

«Εκλογές θα γίνουν το 2019, η ΝΔ έχει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να τα εξάγει» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τους παιδικούς σταθμούς ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «καλύψαμε όλους τους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας για να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς» ωστόσο όμως σημείωσε ότι τα παιδιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυξήθηκαν κατά 4.000 και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες.

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε πως υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν υποδομές για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γονείς που έχουν λάβει voucher αλλά δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν και πρόσθεσε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία για τα voucher που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ή και για αδιάθετα voucher και θα αναζητηθεί λύση.

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει δήμος που δεν θα διαθέτει ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ για ΑμεΑ και κατέληξε λέγοντας ότι θα δοθούν πόροι και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο της.

Πηγή: ΑΜΠΕ