Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για το Ελληνικό

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το ζήτημα του Ελληνικού, προέκυψε μετά από τη δημοσιοποίηση επιστολής του υπουργείου Πολιτισμού προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια υπουργεία, με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου, σε περιοχή που καλύπτει ουσιαστικό το σύνολο σχεδόν της προς παραχώρηση έκτασης στο Ελληνικό.

Παρά το ότι το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «σειρά καταστροφικών δημοσιευμάτων», όμως η κόντρα ανάμεσα στο Μαξίμου και την Νέα Δημοκρατία «άναψε» για τα καλά. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον Πρωθυπουργό να λάβει άμεσα θέση για το θέμα, ενώ τόνισε παράλληλα τον κίνδυνο μαζί με την επένδυση του Ελληνικού να χαθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η απάντηση από την κυβέρνηση ήρθε διά στόματος Όλγας Γεροβασίλη και ήταν άμεση, με πυρά να εκτοξεύονται προς την ΝΔ, για την οποία σημείωσε ότι, «βρίσκεται σε αδιέξοδο».

Η ανταπάντηση ήρθε από τον διευθυντή γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος μέσω twiiter, όπως και η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι η ίδια αδιέξοδη. «Κόβετε μισθούς, συντάξεις, ΕΚΑΣ, και δεν ζητάτε ούτε μία συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από την Ό.Γεροβασίλη να απαντήσει αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπου τις επενδύσεις.  «Αν τις πιστεύει, που πολύ αμφιβάλλω ο Αλέξης Τσίπρας» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

Στο μεταξύ, «πυροσβεστική» ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζοντας ότι, «οι αρχαιολογικοί χώροι στα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί. Επίσης στη σύμβαση αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα. Η επικαιροποίηση, λοιπόν, είναι αναγκαία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης». Ο Υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε την ΝΔ για συσκότιση της αλήθειας και παρεμπόδιση της επένδυσης στο Ελληνικό.