Ο Ν. Τόσκας αρνείται την αντίληψη ότι «σαρώνει τις καταλήψεις»

«Προσπαθούμε με μέτρο, με σύνεση, βλέποντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά να ενεργήσουμε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στο ζήτημα των καταλήψεων.

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται κατά των εκκενώσεων υπό κατάληψη χώρων, ο κ. Τόσκα σημείωσε ότι «ανεχόμαστε την άλλη άποψη, αρκεί να μην καταπατούνται κάποιες κόκκινες γραμμές που έχουν σχέση με αυθαιρεσίες και με υπερβολές που αγγίζουν τον ποινικό κώδικα» και πρόσθεσε ότι «η αντίληψη ότι πιάσαμε και σαρώνουμε στις καταλήψεις και ότι είμαστε αντίθετοι με την πλευρά των ελευθεριακών αντιλήψεων είναι μακριά μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τάχθηκε υπέρ τους διαλόγου και γνωστοποίησε ότι έχει καλέσει σε διάλογο ακόμη και τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το πολιτικό ζητούμενο είναι τα νέα αυτά παιδιά να μην κλείνονται στους τοίχους ενός σπιτιού, καλό είναι να αναζητούν τις λύσεις στους μαζικούς χώρους. Είναι καλύτερο να υπάρχει μαζικό ανοιχτό κίνημα διεκδικήσεων και όχι απομονωτισμός μέσα στα σπίτια».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το προηγούμενο διάστημα στα Εξάρχεια σε τρεις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες ζήτησαν εκκένωση των σπιτιών έγιναν εκκενώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα.  Σε ό,τι αφορά τη 10ήμερη κατάληψη του No Border Camp στους χώρους του ΑΠΘ ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι αν γινόταν βίαια επέμβαση, θα υπήρχαν πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην πόλη ίσως και ευρύτερα και τόνισε ότι έγινε η καλύτερη διαχείριση με σώφρονα τρόπο.

Ερωτηθείς για την επίθεση που δέχθηκε η αστυνομία από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αναφορικά με τη στάση της στην υπόθεση του νοσοκομείου Τρικάλων παρατήρησε ότι εκτελέστηκαν εντολές της δικαιοσύνης και ότι δεν υπήρξε υπερβάλων ζήλος ωστόσο όμως κατανοησε τον ζήλο, την προσπάθεια και την αγωνία του κ. Πολάκη «να ξεκαθαρίσει μια κατάσταση πραγματικά σαθρή».