Συναντήθηκαν αλλά δεν συμφώνησαν Βενιζέλος -Παπανδρέου

Να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα διασπάσουν την παράταξη σε μια τόσο κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία φέρεται να κάλεσε τον πρώην Πρωθυπουργό και προκάτοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνάντησης που είχαν λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση έγινε στη Βουλή και, κατά πληροφορίες, κλείστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας μετά από επικοινωνία των γραφείων των δύο ανδρών.

Η έκκληση Βενιζέλου έρχεται σε μια στιγμή που έχει φουντώσει η φημολογία ότι επίκειται σύσταση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 30 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία, εκτός σημαντικού απροόπτου, δεν φαίνεται να ευοδώνεται και αναμένεται να καταλήξει, τελικά, σε πρόωρες εκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά πληροφορίες, υπογράμμισε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια της παράταξης και του ζήτησε να συμβάλλει με τη στάση του στην ενότητα του ευρύτερου χώρου. Κατά τις ίδιες πηγές δεν επήλθε καμία συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών ενώ η συνάντησή τους δεν κράτησε περισσότερο από 20 λεπτά.

Μετά το πέρας της διαδικασίας της ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας με δημοσιογράφους σε ανεπίσημο τόνο, επανέλαβε την πρόθεσή του να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, θα πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα της παράταξης, τονίζοντας ότι η θέση του Γιώργου Παπανδρέου είναι στα ψηφοδέλτια της παράταξης. Και προσέθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε κάτι συγκεκριμένο σε όσα του είπε ο ίδιος.

Από την άλλη, η πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού σε άτυπη ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση».