Πυρά Βασίλη Λεβέντη κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο

Κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στράφηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, με αφορμή τη στάση απέναντι στο ζήτημα του εκλογικού νόμου.

«Τη Ν.Δ. την αντιλαμβάνομαι … έχουν γαλουγηθεί με την ενισχυμένη αναλογική … μιλούν για κυβερνησιμότητα, για δώρα (σ.σ. μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα) και ενσπείρουν φοβικά σύνδρομα ότι θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ την χαρακτήρισε ανώριμη και αμετανόητη.

Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «δεν αντιλαμβάνομαι τα κόμματα που βάλανε την απλή αναλογική στην ιδρυτική τους διακήρυξη όπως το ΠΑΣΟΚ και αναζητούν δικαιολογία για να μην ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, λένε ασυνάρτητα πράγματα, προβάλλουν δευτερεύοντα πράγματα».

«Τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται θέσεις που είναι θεμελιακές για τη δημοκρατία», είπε απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά.

Επίσης σημείωσε ότι το βασικό ζήτημα είναι η κατάργηση του μπόνους εδρών. Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης ζήτησε «να φύγουμε από το ανάθεμα των κυβερνήσεων των μονοκομματικών και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας».