Παρασκευόπουλος: Δεν θα ακούσετε από Υπουργό Δικαιοσύνης για παραδικαστικά κυκλώματα

Στην υπόθεση της επ’αόριστον αναβολής της δίκης για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε να πάρει θέση σχετικά με την ύπαρξη παραδικαστικών κυκλωμάτων, λέγοντας ότι “τα περί κυκλωμάτων δεν τα έχετε ακούσει από εμένα και δεν πρόκειται να τα ακούσετε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης”. Παράλληλα ο Υπουργός τόνισε ότι δεν πήρε καμία εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι απλώς τον “ενέπνευσε” να ενεργήσει στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει να μιλάει νομικά. Τα περί κυκλωμάτων δεν τα έχετε ακούσει από εμένα και δεν πρόκειται να τα ακούσετε από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο ρόλος μας είναι να μιλήσουμε με νομική ορολογία. Οι ευθύνες ερευνώνται. Μέχρι να καταλήξουμε σε καταδίκες υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Το πρόβλημα στη Δικαιοσύνη είναι πανθομολογούμενο. Ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε εντολή, έδειξε το ενδιαφέρον του για το πρόβλημα. Δεν μου έδωσε εντολή, αλλά με ενέπνευσε για να προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «αυτά που έχουν ειπωθεί σε πολλές περιπτώσεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, η οποία είναι πολύπλοκη. Εφόσον γίνεται εξέταση ευθυνών θα απέχω από οποιαδήποτε κρίση».