Τσίπρας: Πιο στενές από ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ είναι πιο στενές από ποτέ και αυτό είναι πολύ σημαντικό δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας, Γούλι-Γιοέλ Έντελσταϊν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στην περιοχή και ειδικότερα να προσπαθήσουμε για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ παίζει κρίσιμο ρόλο, αλλά επίσης και η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο.

Από την πλευρά του, ο Γιούλι-Γιoέλ Έντελσταϊν αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε κατά τις επαφές του νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Έλληνα ομόλογό του. Όπως είπε, στις συνομιλίες που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις προοπτικές ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Συνεχίζοντας ο ίδιος, ανέφερε ότι με τον Νίκο Βούτση συζήτησαν διάφορους τρόπους για να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων και στήριξης των πρωτοβουλιών αναφορικά με την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.