Δ. Mάρδας: Καμία συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή

«Ποτέ δεν συζητήθηκε η επιστροφή στη δραχμή» σχολίασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Plan B της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «πολλές τέτοιες προτάσεις ακούγονταν σε επίπεδο ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό αλλά ουδέποτε τέθηκαν επί τάπητος σε κυβερνητικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί κάτι τέτοιο στο ΚΥΣΟΙΠ και να μην διαρρεύσει. Είχατε ακούσει εσείς ποτέ τέτοιο πράγμα;».

Για τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ο Δημήτρης Μάδρας τόνισε πως «δεν λέει ψέματα», αλλά δεν πήρε εντολή από κανέναν για να εκπονήσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε «επίπεδο εργαστηρίου» ενώ κληθείς να σχολιάσει τις κινήσεις του συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται να πάρει εντολή και από κανέναν, μπορεί να το κάνει και από μόνος του».

Οι δηλώσεις Μάρδα έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσίευση κοινού άρθρου των Γκαλμπρέιθ-Βαρουφάκη στο οποίο υποστηρίζουν πως τα σενάρια επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είχαν εκπονηθεί κατ’ εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.