Επίθεση ΝΔ κατά Ν. Παππά: Θέλει να γίνει "αυτοκράτορας" των ΜΜΕ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τον χαρακτηρίζει ως “Υπουργό υπερκαναλάρχη”.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως “πρωτοκλασάτος” Υπουργός της πρώτης γραμμής του είπε πως ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι ο σχετικός νόμος είναι αντισυνταγματικός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ίδιο θα κρίνει και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε την ΝΔ για «απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκόμενων συμφερόντων», ξεκαθαρίζοντας ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες θα γίνει κανονικά και ότι όποιος ποντάρει στην ακύρωσή του, θα χάσει.

Συνεχίζοντας η ΝΔ αναφέρει ότι το κόμμα είναι “απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος ”αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης», τονίζει ακόμη η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ο,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».