Ο Δήμαρχος Μήλου προς τον Κουρουμπλή: Είστε ανεπιθύμητος στο νησί μας

Σε ιδιαίτερα άβολη θέση ήρθε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επίσκεψή του στη Μήλο, καθώς ο Δήμαρχος του είπε επί λέξει ότι είναι ανεπιθύμητος στο νησί.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θέλησε να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στο 12ο Πανελλήνιο συνέδριο του ελληνικού δικτύου υγιών πόλεων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Μήλου, όπου και παρευρέθηκε ο Υπουργός χωρίς ωστόσο να έχει δεχθεί επίσημη πρόσκληση.

Όταν ήρθε η ώρα για τον Δήμαρχο Γεράσιμο Δεμουλάκη να πάρει τον λόγο, απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή είπε: “Μακάρι να ερχόσασταν κάτω από άλλες συνθήκες στο νησί μας. Αυτή τη στιγμή όμως είστε ανεπιθύμητος”. Στη συνέχεια με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποχώρησε από το χώρο που πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικές αρχές του κυκλαδίτικου νησιού είχαν εκφράσει την αγανάκτησή τους για την απόφαση της Κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν τα ελληνικά νησιά από την ανώτατη κλίμακα του ΦΠΑ στο 24%. Με επιστολή τους προς τη Βουλή και στα κόμματα, είχαν δηλώσει ότι όποιος ψηφίσει την επιβολή του μέτρου θα είναι ανεπιθύμητος για τον τόπο τους.

Έτσι, ο Δήμαρχος Μήλου το είπε και το έκανε, κάνοντας τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να νιώσει ιδιαίτερα αμήχανα…