Μαχαίρας: Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματο, Χρήστος Μαχαίρας, ξεκαθαρίζοντας παράληλλα ότι δεν υπάρχει θέμα διάλυσης της ΔΗΜΑΡ.

«Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι δεν ψηφίζει, με απόφαση του συνεδρίου της και των οργάνων της, καμία πρόταση για να μη συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές. Κάθε πρόταση που διασφαλίζει την παράταση της κυβέρνησης διασφαλίζει και το αδιέξοδο. Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική πολιτική» επανέλαβε ο κ. Μαχαίρας, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

«Η κίνηση των “οκτώ”, την οποία δεν τη συμμερίζεται το κόμμα, παρότι συμμετείχαν σε αυτή τρεις βουλευτές της, είχε προϋπόθεση και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν αποφασίζουμε σήμερα, απλώς διαχειριζόμαστε τα εντελλόμενα, με τη λογική του μονόδρομου. Το πρόγραμμα απέτυχε, χρειάζεται διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα, εθνικό μέτωπο όχι με μονομερείς ενέργειες πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι ο κ. Κουβέλης έχει ζητήσει εθνική συνεννόηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Όσο για τα σενάρια διάλυσης του κόμματος υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Ό,τι κι αν αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά, θα το αποφασίσει με δεδομένη την πολιτική της αυτοτέλεια».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64112850