Σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη ο Κυρ. Μητσοτάκης - Συνάντηση την Τετάρτη με Ντράγκι

Σειρά επαφών με εκπροσώπους μεγάλων funds και επενδυτικών εταιρειών, αλλά και με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σε Λονδίνο και Φραγκφούρτη, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι θα γίνει την Τετάρτη, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρότασή του για μία διαφορετική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους που να βασίζεται στα μειωμένα πλεονάσματα στο 2% με παράλληλη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στόχο την σταθερή ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί αναγκαία την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία, ώστε να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση και δηλώνει αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός μπορεί να αποδειχθεί εφικτός. Μιλά επίσης για “έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση όχι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία παρά τις διακηρύξεις της είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα”.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού αναφέρουν ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση καθώς “ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας”.