Επίθεση Μητσοτάκη κατά Κυβέρνησης για Cosco: Είστε η επιτομή της αναξιοπιστίας

Κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το θέμα της Cosco.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η Κυβέρνηση διέσυρε τη χώρα με τις πονηριές της και διώχνει τις επενδύσεις.

«Η συμφωνία με την Cosco είναι μια σημαντική συμφωνία για την ελληνική κοινωνία. Με τα τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώσατε πολιτικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Αναρωτιέμαι τι θα σκέφτεται ένας δυνητικός επενδυτής. Άλλα συμφωνείτε με την εταιρεία και άλλα να φέρνετε προς ψήφιση στη Βουλή».

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά ειδικά με μια τόσο σημαντική συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του είναι η επίτομη της αναξιοπιστίας, σε μια εποχή που η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

«Εσείς διώχνετε και τους λίγους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας να διώξετε και τους λίγους επενδυτές, για να κάνετε το χατήρι σε μία δράκα συνδικαλιστών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι μετά την επιστολή-κόλαφο της Cosco, ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για το θέμα γιατί «καλύπτει απολύτως τον κ. Δρίτσα».

Όμως, όπως είπε ο ίδιος, ο Πρωθυπουργός «δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τους Υπουργούς του».

Τέλος, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε και πάλι ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές, «για να μπει ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα».

«Η χώρα χρειάζεται εκλογές. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση για να την οδηγήσει στο μετά το λαϊκισμό εποχή», υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα πως η οικονομία της Ελλάδας έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι από μία κυβέρνηση που όταν λέει άσπρο ή μαύρο εννοεί το αντίθετο.