Έως 20 Ιουλίου η ψήφιση του εκλογικού νόμου

Έως τις 20 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Βούτσης περιέγραψε το τι θα προβλέπει ο νέος νόμος ενώ μίλησε για απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει το όριο εισαγωγής στη Βουλή στο 3% και θα νομοθετηθεί η ψήφος στα 17.

Ερωτηθείς για τις διαφωνίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα όργανα του κόμματος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ και διαβεβαίωσε ότι «δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών».

Μιλώντας για την αύξηση της φορολογίας, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ήταν η μοναδική επιλογή για να μην μειωθούν συντάξεις και μισθοί και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί στο 2%, από 3,5% για το 2018. Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων και παραδέχθηκε ότι κάποια από μέτρα είναι άδικα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει ορισμένα από αυτά.