Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή του εκλογικού νόμου βάζει αλάτι πάνω από την πληγή

Αλάτι πάνω από την πληγή βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή του εκλογικού νόμου τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «ξεκάθαρη σκοπιμότητα» στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να αναλογισθεί ο καθένας αν η απλή αναλογική θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και επανέλαβε τη θέση της Ν.Δ. υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, για να έχουμε σταθερές κυβερνήσεις. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το κάνει τώρα που είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις” σημείωσε με νόημα ενώ σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε ότι είναι αναγκαία και πρέπει να προχωρήσει, χρειάζεται όμως συνεννόηση, αλλιώς θα γίνει άσκηση δημοσίων σχέσεων.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι “η Ν.Δ. θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση, απομένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ το εννοεί ή όχι” ενώ σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε ότι είναι υπέρ της έμμεσης εκλογής του, χωρίς να διαλύεται η Βουλή εξαιτίας της εκλογής του.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος σε μια σχετική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι δεν θέλει έναν διακοσμητικό Πρόεδρο, αλλά δεν πρέπει να έχουμε δίπολο εξουσίας. Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από τους εγωισμούς πολιτικών και συγκρούσεις προσωπικοτήτων και κατέστησε σαφές ότι δεν πιστεύει στη διαρχία.