Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα έχει περάσει πια τις δύσκολες στιγμές, γυρίζει σελίδα»

«Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει την πολύ στενή σχέση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης των δύο χωρών» τόνισε υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα πέρυσι, σε πολύ δύσκολες στιγμές και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες και βρεθήκαμε πολλές φορές στην κοινή ευρωπαϊκή διαδρομή υπερασπιζόμενοι δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και ένα όραμα για μια Ευρωπη με κοινωνική συνοχή.

«Αυτήν την κοινή ιστορία, τον κοινό βηματισμό συνεχίζουμε και σήμερα» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σήμερα είστε εδώ και επιμείνατε να γίνει η επίσκεψη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, σηματοδοτεί την αταλάντευτη στήριξη της κοινής πορείας και της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο Γάλλος Πρωθυπουργός έρχεται στη χώρα μας «σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει περάσει πια τις δύσκολες στιγμές» και κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και «μπορούμε να έχουμε περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον και πρέπει να σχεδιάσουμε τα βήματα της επιστροφής στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «η στήριξή σας και στη νέα αυτή εποχή θα είναι εξίσου σημαντική».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η επόμενη περίοδος θα είναι περίοδος ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες και τόνισε ότι «η επίσκεψή μου φέρει την σφραγίδα της ελπίδας και της εμπιστοσύνης». Παράλληλα ο κ. Βάλς υπενθύμισε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης με τις αξίες, την ιστορία της και τον ρόλο που διαδραματίζει σήμερα.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαλς θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών (11:30 π.μ. – 1:00 μ.μ.).

Στη 1:00 μ.μ. θα υπογραφεί ο Οδικός Χάρτης με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Εν συνεχεία, οι δύο Πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.