Γ. Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ

“Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους λίγους” δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ συνέχισε λέγοντας “μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ”.

Ο κ. Κατρούγκαλος, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναφορά του στον Πινοσέτ στη Χιλή, έρχεται σήμερα και υπερασπίζεται τις αυξήσεις σε συγκεκριμένα είδη. “Είναι σαφέστατη επιλογή της κυβέρνησης ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε”, τόνισε.

Ο Υπουργός την ίδια ώρα ανακοίνωσε Αd hoc επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά”.

“Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου” υποστήριξε ο Υπουργός Εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στο μνημόνιο λέγοντας πως “δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε”.

Όσον αφορά στη διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο τόνισε ότι “είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. “Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί” σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.