Κακή χαρακτήρισε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, λέγοντας με νόημα ότι «η συμφωνία είναι κακή, διότι ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», και πρόσθεσε ότι «η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα, συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει και επιπλέον έχουμε πρόσθετα μέτρα, πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού. Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει κόστος και οι πολίτες θα το αντιληφθούν».
Αναφορικά με την ψήφιση της συμφωνίας το περασμένο καλοκαίρι, από την ΝΔ, υπογράμμισε ότι «εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, αλλά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας» και υπογράμμισε ότι «ο κ.Τσίπρας επέλεξε το μείγμα της πολιτικής, κάτι το οποίο είπαν ξεκάθαρα και οι δανειστές».
Αναφερόμενος στους αυξημένους φόρους που πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα και προβάλλοντας την εναλλακτική πρόταση της παράταξής του, είπε ότι «εμείς έχουμε άλλο δρόμο, αυτό με τον οποίο περιορίζονται οι δαπάνες» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «η οικονομία δεν θα ανακάμψει με αυτά τα μέτρα».
Ερωτηθείς γιατί ζητεί εκλογές, απάντησε ότι, δεν του αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός και ότι θέλει «συμφωνία αλήθειας. Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει, γιατί δεν έχει αξιοπιστία» και περιγράφοντας το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, πρότεινε «να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως, θα συμφωνήσουμε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Θα πείσουμε τους δανειστές ότι, μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα. Ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και δεν έχει αξιοπιστία».
«Συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, διαφωνούμε με το υπεραμείο»
«Το κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα είναι φτωχότερο στο τέλος του 2016 κατά 5.000 ευρώ, σε σχέση με το τι θα είχε γίνει αν δεν είχε βγει ο κ.Τσίπρα» ανέφερε σχετικά με το κόστος των νέων μέτρων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το 2014 τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο λαός δεν θα δώσει στον κ.Τσίπρα συγχωροχάρτι για τα όσα έγιναν το πρώτο μισό του 2015».
«Συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Διαφωνούμε με το υπερταμείο με ζωή 99 χρόνια. Το υπερταμείο και ο κόφτης είναι το τίμημα της έλλειψης αξιοπιστίας στον κ.Τσίπρα» είπε σχολιάζοντας τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές.
«Το ψέμα και η αλήθεια είναι σημαντικά στην πολιτική ζωή, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εδώ υπήρξε ένας Πρωθυπουργός ο οποίος είπε ψέματα και εξαπάτησε τους πολίτες, καθώς και ότι αυτό έχει κόστος», είπε εκτοξεύοντας νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού.
«Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο αριστερός, είναι και δεξιός, το έχω ζήσει κι εγώ αυτό. Είχαμε κι εμείς κακές συνήθειες, τις οποίες αντιγράψαμε από τον βασικό μας αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ», είπε κάνοντας αυτοκριτική.
Οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας
Σχετικά με εναλλακτικά μέτρα τα οποία προτείνει η ΝΔ και θα μπορούσαν να φέρουν το ρυθμό ανάπτυξης στο 4%, τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ότι, αν η παρατάξή του ήταν ή θα γίνει κυβέρνηση, θα έκανε τα εξής:
-Φορολογικό σύστημα: απλή φορολογική κλίμακα, προσαρμοζόμενη στους συντελεστές, ανάλογα με το σύστημα
-Να γίνει ελκυστική η χώρα στους επενδυτές.
Σχετικά με το δεύτερο, ανέφερε ότι, «οι επενδύσεις πρέπει να φτάσουν στο ευρωπαϊκό μέσο όρο, Η Ελλάδα έχει γίνει φτηνή για επενδύσεις, η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα».
Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ, οι βασικοί άξονες του προγράμματος του κόμματος, θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενος στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, σημείωσε ότι, «εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, είτε ψήφισαν ναι είτε όχι, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα επενδύσω σε ταξικό διχασμό. Ο πλούτος θα πρέπει να επιμεριστεί δίκαια» και εκτοξεύοντας νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό, είπε ότι, δεν θα επενδύσει στον ταξικό διχασμό, «όπως κάνει συνειδητά ο κ. Τσίπρας».
Για τη διάταξη που αφορά στις off shore εταιρείες, η οποία αποκαλύφθηκε από τον Τύπο, παραδέχτηκε ότι, «θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί από τους βουλευτές μας» και συμπλήρωσε ότι, «μέσα σε 7.500 σελίδες, που έπρεπε να διαβαστούν σε 48 ώρες, αυτό δείχνει ότι, η κυβέρνηση είχε σκοπό να το περάσει στα ψιλά».