Συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη στο Λουξεμβρούργο

Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Λ.Κ. κ. Antonio Lopez – Isturiz, ο Πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λουξεμβούργου κ. Marc Spautz, ο επικεφαλής του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο τέως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. και ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Ζόζεφ Ντολ.

Η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την Γερμανίδα Καγκελάριο θα γίνει στο περιθώριο της πανηγυρικής εκδήλωσης στο Λουξεμβούργο, κατά την οποία ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να της παρουσιάσει το «πρόγραμμα αλήθειας», το οποίο παρουσίασε την τελευταία του ομιλία.

Πρόκειται για ένα πενταετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με ανάπτυξη της τάξης του 4% και όχι μεγαλύτερα του 2% πλεονάσματα, κάτι το οποίο στηρίζεται και από το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει ότι οι στόχοι του 3,5% του ΑΕΠ είναι μη ρεαλιστικοί, θέση αντίθετη από αυτήν του Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Όπως λένε οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «συμφωνία» αυτή αφορά το εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και τους δανειστές. Ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσει στην Γερμανδία Καγκελάριο, για το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.