"Χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν υποκρίνονται"

“Χρειαζόμαστε ανθρώπους που δε θα υποκρίνονται, δε θα ψηφίζουν τη μια μέρα και την άλλη μέρα θα πηγαίνουν στα νησιά και θα λένε ότι αυτό που ψήφισα είναι αντισυνταγματικό. Αυτό σπρώχνει τον κόσμο σε κατάθλιψη” ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε παρέμβαση που έκανε στον σταθμό από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στις συνεχόμενες αυξήσεις του ΦΠΑ είπε ότι “το μέτρο αυτό λειτουργεί ανασταλτικά αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές” και πρόσθεσε πως “το σημαντικό είναι να κόψουμε σπατάλες για να μπορέσουμε να μειώσουμε κάποια στιγμή τους φόρους. Διαφορετικά, δεν θα μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έλεγε ότι θα έπρεπε να μειωθούν οι δαπάνες στην υγεία και την παιδεία, αλλά, το Ποτάμι έχει υποδείξει μια σειρά από οργανισμούς, που είναι εντελώς άχρηστοι”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, τόνισε ακόμη πως “η Ελλάδα καθυστερεί και πάντα αποφασίζει στο παρά πέντε και αυτό είναι εις βάρος της. Η κοινή απορία που συνάντησα στις Βρυξέλλες είναι γιατί ο κ. Τσίπρας καθυστερεί τόσο πολύ να παίρνει τις αποφάσεις και γιατί πάει πάντα στο παρά ένα. Ο ίδιος εκτιμά, κατά την προσωπική μου ανάλυση, ότι είναι καλύτερο για τον ελληνικό κοινό. Αυτό όμως δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα καθώς υπήρχαν ζητήματα που δεν είχαν τεθεί πριν 3 μήνες και τέθηκαν τώρα λόγο της καθυστέρησης αυτής”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι “δεν υπάρχει λόγος να είναι τόσο μεγάλο το κράτος με υπεράριθμους ανθρώπους, από συμβούλους μέχρι γενικούς γραμματείς η οποίοι συνεχώς προστίθενται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιλεγμένους κυρίως με κομματικά κριτήρια λέγοντας συγκεκριμένα πως:

“Δεν μπορεί να κόβεις το ΕΚΑΣ, να λες πως δεν έχεις σεντόνια για τα νοσοκομεία και να προσθέτεις στην κορυφή των υπουργείων καινούριους ανθρώπους, κατά κανόνα επιλεγμένους με κομματικά κριτήρια”.

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γκι Φέρχοφσταντ, με τίτλο “Η αλήθεια σχετικά με την Ελλάδα”, είπε ότι “έχουμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο λιτότητας και αρνητικών δεικτών και συνέχισε λέγοντας πως “υπάρχουν κάποια πράγματα στο Μνημόνιο, που ερμηνεύονται εντελώς λάθος από την ελληνική πλευρά και οδηγούν σε περαιτέρω φορολόγηση και στην διαιώνιση κάποιων ελληνικών προβλημάτων. Αντίστοιχα οι θεσμοί κοιτούν μόνο νούμερα και προσαρμογές και έτσι έχουμε μπει σ’ έναν φαύλο κύκλο λιτότητας και αρνητικών δεικτών. Ύστερα από 6 χρόνια περικοπών και θυσιών δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η οικονομία μας θα πάει μπροστά».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην αντίθεση από την πλευρά του Ποταμιού για το υπέρ- ταμείο ανέφερε ότι “η διαφωνία έγκειται στο ότι η δέσμευση των 99 χρόνων είναι πρωτοφανής και προσέθεσε ότι “θα έπρεπε οι άνθρωποι που θα επιλεγούν για να στελεχώσουν την ηγεσία του ταμείου να έχουν σχέση με την πραγματική Ελλάδα. Το πως θα αξιοποιηθεί μια μεγάλη παραλιακή έκταση δεν μπορεί να το αποφασίζει κάποιος ο οποίος δε ζει στη χώρα, γιατί η μορφή ανάπτυξης θα είναι καθοριστική για την υπόλοιπη κοινωνία”.