Πάνος Καμμένος: "Θα μετατρέψουμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε γήπεδα paintball"

Mίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball, σχεδιάζει η Κυβέρνηση όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην «Δημοκρατική της Ρόδου».

Μετά από την ανακοίνωση ότι θα αξιοποιηθεί τουριστικά η νήσος Φλέβες, ένα μικρό νησάκι στο Σαρωνικό, όπου θα δημιουργηθεί resort σε μια επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Καμμένος στην σχετική συνέντευξη αναφέρει για το νέο σχέδιο στην περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα της Αίγινας. Όπως είπε, εκεί προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης η οποία ανήκει στο Ταμείο Εθνικού Στόλου, με την μετατροπή της σε θεματικό πάρκο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το υπουργείο Άμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι οι οδηγίες που έχω δώσει στους επιτελείς μας».

Συνεχίζοντας ο Υπουργός Άμυνας, είπε ότι σχεδιάζει να παραχωρήσει σε ξένους επενδυτές, με διαδικασίες fast track, το νησί Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και τη βάση στον Τούρλο της Αίγινας.

Για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλη πρόταση υφίσταται, όπως είπε, από επενδυτές του Ισραήλ για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, που προτείνεται να λειτουργήσει στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα.

Όμως, ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο κ. Καμμένος, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ. Εξετάζεται εξάλλου η δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Άμυνας.