Δεν θέλουμε να νομοθετήσουμε τα μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και  την εμμονή του ΔΝΤ στην προληπτική νομοθέτηση μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, δήλωσε αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, σημειώνοντας πως δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος. «Αναγνωρίζουμε όλοι μας το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και του συσχετισμού δυνάμεων που διαμορφώνονται π.χ. έχει σημασία να ξέρουμε αν και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μία τάση υπαναχώρησης από τη συμφωνία του καλοκαιριού, κάτι που δεν φαίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την εμμονή του ΔΝΤ στην προληπτική νομοθέτηση μέτρων ύψους 3,6 δισ. τόνισε πως αυτό είναι έξω από κάθε συζήτηση, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει να το κάνει και πρόσθεσε πως κάποιοι θα επιμείνουν.  «Ένας από όλους τους παράγοντες είναι το ΔΝΤ για να επιμείνει, θα κρατήσει με πίκρα την επιφύλαξή του», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Απαντώντας στις φήμες περί παραίτησης Τσακαλώτου, ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να κλείσει το θέμα, λέγοντας πως «ταυτίζονται απολύτως οι απόψεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπως και όλου του οικονομικού επιτελείου με τον Πρωθυπουργό και με την κυβέρνηση, μπορώ να σας διαβεβαιώσω περί αυτού απολύτως».