Ο Τσίπρας ζήτησε να μην εξαιρεθούν οι Βουλευτές από το Ασφαλιστικό

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το πρωί ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το αδιέξοδο στις χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υποχωρήσεις σε περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, πέρα από αυτές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων παραδέχτηκε ότι στο ζήτημα των επικουρικών δεν υπήρξε συμφωνία με τους δανειστές, επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχτεί άλλες μειώσεις εκτός από αυτές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Επεσήμανε δε ότι από την πλευρά της κυβέρνηση προτείνεται λελογισμένη αύξηση των εισφορών, την οποία αποδέχονται και οι εργοδοτικοί φορείς.

Σε ό,τι αφορά την εξαίρεση των βουλευτικών συντάξεων από το νομοσχέδιο, η οποία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι, μετά από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρας, αποφασίστηκε να μην υπάρχει εξαίρεση για τους εκλεγμένους μέχρι το 2012 Βουλευτές, ώστε να λαμβάνουν κι αυτοί τις συντάξεις τους από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την άποψή του ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα ήταν παραπλανητικός, ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για να αποφευχθούν οι εντυπώσεις.