«Η αδειοδότηση το πρώτο βήμα για να σπάσει η διαπλοκή»

«Η πολιτική βούληση που εξέλιπε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελεί την κινητήρια δύναμη που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση μέσω συνθηκών πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας» τονίζει σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην «Αυγή» ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναφορικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για νόμιμες τηλεοπτικές άδειες.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Παππάς τοποθετήθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερήσει η αξιολόγηση. «Είμαστε πολύ κοντά στη λύση και ελπίζω πως όλοι θα μείνουν στο πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας» αναφέρει ο κ. Παππάς, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει σκέψη ή ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής, δεδομένη και είναι η μόνη λύση για τη χώρα αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η προσδοκία της διεύρυνσης της συναίνεσης γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης είναι μια μόνιμη στόχευση και δήλωσε ότι αυτό «δεν είναι κάτι καινούργιο και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο να το πετύχουμε».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα του επικείμενου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να σηματοδοτήσει το πέρασμα της οργάνωσης του κόμματος σε καινούργια εποχή. Να ανταποκριθεί το κόμμα σε αυτό που ζήτησε ο λαός να ανταποκριθεί. Να γίνει η καρδιά, ο κορμός της αριστερής μεγάλης παράταξης στην Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις τελευταίες εκλογές. Να αντιστοιχήσουμε, το ευρύ εκλογικό μας ακροατήριο με την οργανωμένη βάση. Να οικοδομήσουμε ένα κόμμα μεγάλο και ισχυρό, το οποίο να μπορεί να εγγυηθεί τη μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα».