"Δεν αντέχουμε νέες περιπέτειες εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα"

Για την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά και τα σενάρια πρόωρων εκλογών μίλησε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Mega.

“O κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων”, είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικά με τις πληροφορίες περί αναφοράς σε παραίτηση του πρωθυπουργού στις συναντήσεις του με τους κ.κ. Ολάντ και Σουλτς, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι “η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή” ενώ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας “δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το καλοκαίρι”.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε εκ νέου ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση Τσίπρα” τονίζοντας ότι η λύση είναι “μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει την ισχύ να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους εταίρους και να ξαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους”.

Με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές, αίτημα που διατυπώνει συνεχώς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το 2012 η ΝΔ οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές γιατί ήθελε να γίνει κυβέρνηση αυτοδύναμη και να έχει τον πρωθυπουργό ενώ ζητάει τώρα εκλογές τη στιγμή που ξέρει ότι τον Ιούλιο η χώρα έχει υποχρεώσεις τεράστιες, ότι θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε μεγάλο κίνδυνο. Αναρωτιέμαι, αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με 52.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους μέσα στην Ελλάδα, με την αξιολόγηση να εκκρεμεί, με τις οικονομικές ανάγκες της χώρας στον αέρα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε εκλογές;”.

“Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι για εκλογές και δεν τις φοβόμαστε κιόλας. Το ερώτημα είναι τι συμφέρει αυτή τη στιγμή τη χώρα”, υπογράμμισε.