"Το έργο ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής»

“Το έργο ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής», ήταν μεταξύ άλλων το οξύ σχόλιο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής,σημειώνοντας μάλιστα ότι «την κυβέρνηση δεν πρόκειται να την σώσει κανένας αντιπερισπασμός ή επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

«Ο ελληνικός λαός έχει μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που έδωσε άλλοθι στους συντηρητικούς κύκλους να κλείσουν τα σύνορα», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα στηρίξει την εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ γιατί δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και ήταν το πρώτο που άνοιξε το θέμα της διαφάνειας των κομμάτων.

Ζήτησε, επίσης, από όλα τα κόμματα να προχωρήσουν σε εσωτερικό έλεγχο για την χρηματοδότηση τους και να δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα.

«Το έργο διαπλοκή, το έργο λάσπη το έργο κοκορομαχία συνεχίζεται ενώ η χώρα βυθίζεται. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και δεν θα ξεφύγετε από αυτή», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Η πραγματικότητα δεν συμψηφίζεται ούτε με τον λαϊκισμό ούτε με τη διχαστική ρητορική ούτε με τα νταϊλίκια. Φαίνεται πως δεν μάθατε τίποτα από τα περσινά λάθη και το πόσο πίσω οδηγήσατε τη χώρα που το πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Είστε μία κυβέρνηση που κάθε μέρα ψάχνει μία κρυψώνα για να κρύψει όσα είπε την προηγούμενη. Πανηγυρίζετε για την απόφαση Ντράγκι χωρίς να αντιλαμβάνεστε πως η απόφαση είναι μισή καθώς δεν αφορά τα ομόλογα του δημοσίου και θα σας θυμίσω πως την απόφαση αυτή θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει ένα χρόνο πριν».

Για το θέμα της αξιολόγησης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά χωρίς σχέδιο, χωρίς προορισμό και χωρίς στρατηγική. «Το έργο «ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής». Κύριε Τσίπρα κατεβάστε την παράσταση πριν η νέα κωμωδία εξελιχθεί σε πολιτική τραγωδία για τη χώρα», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι “η συμφωνία που υπογράψατε είναι μία πολύ κακή συμφωνία και καλά θα κάνετε τουλάχιστον να φροντίσετε να εφαρμοστεί στο απόλυτο. Δυστυχώς μονό στα χαρτιά έχουμε κυβέρνηση. Έχετε γίνει μία ΜΚΟ, η ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία είναι και ανύπαρκτη».

«Θα στηρίξουμε τη σημερινή ψηφοφορία για εξεταστική όπως θα στηρίξουμε και ανάλογη εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων. Εμείς πρώτοι το έχουμε θίξει και το έχουμε προτείνει και σε αυτό το πεδίο έρχεστε δεύτεροι» κατέληξε, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έδωσε για έλεγχο τα οικονομικά του σε 6 από τις σημαντικότερες εταιρείες ορκωτών λογιστών και το πόρισμα του βρίσκεται στη διάθεση της δικαιοσύνης από τον Μάιο του 2014. Προκαλώ λοιπόν όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο και τότε ελάτε να συγκριθούμε σε αυτή τη Βουλή».