Τα capital controls δεν ευθύνονται για το "λουκέτο" στην Ηλεκτρονική

Την τραπεζική κίνηση της επιχείρησης από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δημοσίευσε στο Facebook ο Υφυπουργός Εξωτερικών, θέλοντας να καταδείξει ότι για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών δεν ευθύνονται τα capital controls. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μάρδας δημοσιεύει την τραπεζική κίνηση της εταιρείας από  τις 28/7/15 ως 19/1/16.

Τα εν λόγω στοιχεία δείχνουν τις αιτήσεις της επιχείρησης για έγκριση μεταφορών χρημάτων στο εξωτερικό, για πληρωμές των προμηθευτών της. Αυτή η κίνηση εκ μέρους του Υφυπουργού Εξωτερικών προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όσο και σε κύκλους της αγοράς, οι οποίοι εκφράζουν την έκπληξή τους για την προέλευση των στοιχείων, αλλά και την απορία τους για το κατά πόσο αιτιολογείται μία τέτοια κίνηση από τον Δ. Μάρδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των επιχειρήσεων για εισαγωγές-εξαγωγές υποβάλλονται στην επιτροπή τραπεζικών συναλλαγών στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Η επιτροπή αυτή δεν στεγάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες μέρες ο Δημήτρης Μάρδας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι τα capital controls δεν έβλαψαν την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μάρδα

μαρδας