Sleepless Nights

Χωρίς συμφωνία (ακόμη κι αυτή τη “διπλού τύπου” για την οποία ακούσαμε τόσα την προηγούμενη εβδομάδα) συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των δανειστών.

Παρά τη μαραθώνια μεταμεσονύκτια συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, η οποία διακόπηκε στις 7 το πρωί, η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει, με άλυτα προβλήματα την περικοπή των επικουρικών, τα κόκκινα δάνεια και το φορολογικό.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει σήμερα, έτσι ώστε η διαπραγμάτευση να μεταφερθεί στη Ουάσιγκτον και την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ τις επόμενες μέρες. Έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 3 το μεσημέρι. Πάντως, όσον αφορά στην ελπίδα της ελληνικής πλευράς ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Ουάσιγκτον, ο Wolfgang Schäuble δεν φάνηκε να αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: “θα βρούμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους, αλλά κυρίως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να καταστεί μια ανταγωνιστική οικονομία”.