Oυδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση η συμφωνία με την Cosco

Για σκόπιμη αναταραχή γύρω από το θέμα των δηλώσεών του σχετικά με την πώληση μετοχών του ΟΛΠ έκανε λόγο ο Yπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Δρίτσας απέρριψε τα περί «ανταρσίας» τόνισε ότι «ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση η συμφωνία με την Cosco. Η διαπραγμάτευση που διεξάγεται επιδιώκει να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο, που επιδέχεται διαφορετικών επιλογών» και πρόσθεσε ότι «όλες οι δεσμεύσεις όμως έχουν περιθώρια αποσαφήνισης. Ό,τι συμφωνήθηκε θα τηρηθεί και όχι νέες επιδιώξεις και νέα αιτήματα των δανειστών».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο κ. Δρίτσας μίλησε για «επικοινωνιακούς μηχανισμούς των άλλων κομμάτων που είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν θέματα για να πλήξουν την κυβέρνηση και τη συνοχή της» και πρόσθεσε ότι «εγώ δεν πρόκειται να συναινέσω σε αυτό».

Ο ίδιος πάντως εξήγησε ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ ήταν δεσμευτική και δρομολογημένη ήδη. Μάλιστα ανέφερε ότι «το αρχικό σχέδιο ήταν (σ.σ. να πωληθεί) το 67% των μετοχών, πετύχαμε το 51% για 5 χρόνια και μετά το υπόλοιπο 16%. Επίσης, εξαιρέθηκε η ακτογραμμή των λιπασμάτων, η οποία αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία της Δραπετσώνας. Στην πρόταση που εμφανίστηκε ως τελική ακόμη και το λιμενικό σώμα δεν προβλεπόταν να έχει χώρο να ελλιμενίσει τα σκάφη του. Μιλάμε για ακραία πράγματα» και τόνισε ότι δεν είπε «τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που ισχύει»

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαντλήσει την κριτική του σε ένα πρόσωπο και να πει ότι είναι «η πέτρα του σκανδάλου», όταν υπάρχει ένας ολόκληρος οργανισμός» και παρατήρησε ότι «δεν έχει να κάνει με το αν ο Δρίτσας τα ‘χει με τον Πιτσιόρλα».

Για το προσφυγικό, ο Yπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι «ο Πειραιάς κράτησε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε» αλλά και ότι «η ζωή των προσφύγων και των πολιτών είναι ασφαλής» και εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να αδειάσει το λιμάνι πριν το Πάσχα.