Αλ. Τσίπρας: "Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας"

«Πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα σημείωσε ότι «διεκδικούμε μια δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στον Πορτογάλο ομόλογό του ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μια πολυμέτωπη κρίση, στην οικονομία, την ασφάλεια και φυσικά το μεταναστευτικό» και επισήμανε ότι «όλες αυτές οι δυσκολίες μάς υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά, με σκοπό να προωθήσουμε μια εναλλακτική ατζέντα».

«Και τώρα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός «είναι πιο σημαντικό, από ποτέ, να προωθήσουμε μια ατζέντα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο Αντόνιο Κόστα, σημείωσε ότι χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη όχι μόνο για να διαμοιραστεί το βάρος της προσφυγικής κρίσης “αλλά για να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στα οικονομικά και κοινωνικά και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική και να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, στην εργασία, στην ασφάλεια των πολιτών” και υπογράμμισε ότι “δεν χρειαζόμαστε μόνο κοινό νόμισμα αλλά κοινό σχέδιο, να εργαστούμε μαζί”.

Νωρίτερα, ο κ. Κόστα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου τον υποδέχτηκε ο Νίκος Παππάς. Εν συνεχεία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, μετέβη πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου.