Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία για τα Σκόπια

Νέα φωτιά στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την ονομασία των Σκοπίων, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα απέρριπτε το ενδεχόμενο της ονομασίας «Μακεδονία».

Ερωτηθείς για το θέμα της ονομασίας ο κ. Μπαλαούρας ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εκ νέου για το αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, τόνισε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν ξαναρωτήθηκε για το αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, για το θέμα αυτό και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει υπογράμμισε ότι «οι ΑΝΕΛ μπορεί να πιέζονται από άλλα σχήματα».

Καράογλου: Ο Μπαλαούρας να παραδώσει άμεσα την έδρα του

Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει άμεσα την έδρα.

«Ο κ. Μπαλαούρας διεκδίκησε και κέρδισε… επάξια τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, δηλώνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν έχει πρόβλημα να αποκαλούνται τα Σκόπια “Μακεδονία σκέτο”. Προφανώς έκανε αυτήν την ντροπιαστική δήλωση θέλοντας να γίνει αρεστός στη δεξαμενή της θολοκουλτούρας, από την οποία αντλεί ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «Με δεδομένη την αδιαπραγμάτευτη θέση του Ελληνικού λαού για το συγκεκριμένο εθνικό θέμα, καλώ τον κ. Μπαλαούρα να παραδώσει άμεσα την έδρα του. Εκτός και εάν επικαλεστεί και αυτός “γλωσσικό ατόπημα”, όπως έκανε προ ημερών ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Μουζάλας.

«Με ενδιαφέρον αναμένω την αντίδραση του Πρωθυπουργού, καθώς και την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών», κατέληξε.

ΝΔ: Υποσκάπτουν την εθνική γραμμή, να πάρει θέση ο Τσίπρας

Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τη ΝΔ, η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα και όπως υπογραμμίζει με τέτοιες δηλώσεις, «υποσκάπτεται η εθνική γραμμή», γι’ αυτό και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες. Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή. Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».