"Ούτε κατά διάνοια" δεν πρέπει να φύγει από την θέση του ο Μουζάλας

Για την παραμονή του Γιάννη Μουζάλα στην θέση του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ούτε, κατά διάνοια!” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. “Πρέπει να παραμείνει υπουργός, γιατί να φύγει; Το θέμα, θα αντιμετωπιστεί, όπως έχει αντιμετωπιστεί, μέχρι την ώρα. Θα λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, χωρίς άδικες, άτοπες και αναίτιες ανθρωποθυσίες, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Για την απόφαση της Συνόδου Ε.Ε-Τουρκίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως η εφαρμογή της δεν θα είναι εύκολη και τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, θα πρέπει να απορροφηθούν και «να ενσωματωθούν ενδεχομένως» πολλές εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων.

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς μειώσεις στις κύριες συντάξεις, υπογραμμίζοντας πως αν υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές, θα αφορούν μικρό αριθμό πολιτών.

Για το ενδεχόμενο εκλογών ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα κθώς «τίποτα δεν συνηγορεί ή εξαναγκάζει» ένα τέτοιο σενάριο.