Ο Καμμένος απασφάλισε: "Ή αυτός ή εγώ" - Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό (upd)

“Μαύρα σύννεφα” έχουν μαζευτεί πάνω από την κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που ανάρτησε νωρίτερα στο twitter ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αλλά και του Militaire.gr, ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενώ έδωσε και εντολή στους συνεργάτες του να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από το υπουργείο.

Κατά την μεσημεριανή συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο, δεν υπήρξε μετωπική σύγκρουση ωστόσο το κλίμα δείχνει να βαραίνει όλο και περισσότερο καθώς το θέμα με τον Γιάννη Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ “Μακεδονία”, έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο υπολογιζόταν.

Το πρωί η παραίτηση Μουζάλα εθεωρείτο δεδομένη. Όσο περνούν οι ώρες όμως η κατάσταση αλλάζει. Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι στο θέμα αυτό δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου που επικαλείται το protothema.gr, ο Γιάννης Μουζάλας δεν παραιτείται.

Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%» είναι το μήνυμά του προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με το protothema.gr.

Αυτή την ώρα οι πιο στενοί συνεργάτες των δύο αρχηγών βρίσκονται στο σπίτι του Πάνου Καμμένου. Νίκος Παππάς και Τέρενς Κουίκ κάνουν προσπάθειες ώστε να αλλάξουν τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα. Για την ακρίβεια η γραμμή άμυνας είναι να περιμένει να ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής, ώστε να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα για το τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν ο Γιάννης Μουζάλας δεν παραιτηθεί μέχρι αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί, ο ίδιος θα αποχωρήσει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αύριο στις 9 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Τσίπρας – Καμμένος, κατά την οποία συμφώνησαν να ξαναδούν το θέμα του Γιάννη Μουζάλα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.