«Να ετοιμαστούν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Αποκατάσταση μισθών, συντάξεων, συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναλειτουργία της ΕΡΤ οι προτεραιότητες

του Άγγελου Κωβαίου

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ηγετική του ομάδα να έχει προεξοφλήσει την έκβαση των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να ζητεί προετοιμασία… για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου θα ακολουθήσουν.

Ενδεικτικό είναι ότι στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε, αφενός, να τεθεί το κόμμα σε πλήρη εκλογική εγρήγορση και, αφετέρου, να υπάρξει πλήρης προετοιμασία νομοθετικών πρωτοβουλιών στους εξής άξονες: εφαρμογή του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και κυρίως στο σκέλος της κατ’ αρχήν κατάργησης του μνημονίου και της επαναφοράς συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατώτατου μισθού και αποκατάστασης κάποιων συντάξεων, πάταξης της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου και ρύθμισης του τοπίου των ΜΜΕ, με επαναλειτουργία, μεταξύ των άλλων, της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μία θετική εξέλιξη, η οποία δρομολογεί πολλαπλές διαδικασίες. Προσέθεσε όμως και ότι το διάστημα της παράτασης που δόθηκε δεν ήταν τυχαίο και συμπίπτει με τους χρόνους κατά τους οποίους «διευκολύνεται» το ξεκάθαρισμα του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα.
Επιπλέον προέβλεψε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, μιλώντας για απόπειρες τρομοκράτησης των πολιτών.

Με την επιφύλαξη της διαμόρφωσης του σκηνικού εν όψει και της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις του οργάνου, με σκοπό την προετοιμασία συνολικής εισήγησης για βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ (συνεργασίες, ψηφοδέλτια κλπ.), τα οποία θα συζητηθούν ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος περί τα τέλη του έτους.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=658337