FAZ: Συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για την επαναπροώθηση των μεταναστών

Συμφωνία για την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών έχουν συνάψει Ελλάδα και Τουρκία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει πως η συγκεκριμένη απόφαση θα ανακοινωθεί επισήμως την ερχόμενη Τρίτη, κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σμύρνη.

H επαναπροώθηση θα γίνεται μέσα σε 48 ώρες από την ταυτοποίηση των μεταναστών επί ελληνικού εδάφους, αποκαλύπτει η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες, με την Τουρκία να έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει κάθε περίπτωση, επίσης εντός 48 ωρών. Το ιδανικό σενάριο είναι η διαδικασία που θα αφορά στην επαναπροώθηση να ολοκληρώνεται μέσα σε μία εβδομάδα.

Προκειμένου ο στόχος αυτός να καταστεί εφικτός, σύμφωνα με την FAZ, η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει το προσωπικό της στα κέντρα ελέγχου στα νησιά και η Τουρκία οφείλει να τοποθετήσει επίσης αξιωματούχους σε hotspots στην Ελλάδα, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται γρηγορότερα τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στη διαδικασία ταυτοποίησης.