Η Ελλάδα να βάλει "φρένο" στην ελεύθερη πορεία των προσφύγων προς το βορρά

Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της να συνεχίζουν την πορεία τους προς τη Βόρεια Ευρώπη δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς και σημειώνει ότι η χώρα μας θα πρέπει να αναλάβει την φροντίδα τους επί τόπου σε Hotspots.

«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος την πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορράν», τονίζει ο κ. Κουρτς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους».

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας σημειώνει ότι «προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει Hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου – και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε» και επιμένει ότι με τα Hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση «προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους».

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους – έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας – υπήρξε ένα «μεγάλο σφάλμα», που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.