Κόντρα Βίτσα-Μπακογιάννη

Κόντρα ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και την Βουλευτή-Τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega με αφορμή το ποσοστό των προσφύγων που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι το 95% όσων έρχονται είναι πρόσφυγες και εξέφρασε την εξέφρασε άποψη ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα που αφορούν στο προσφυγικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσφυγικό.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέλη προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ θα παρατηρεί,  θα καταγράφει και θα ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.

Για το συμβάν με την Γερμανίδα Υπουργό έκανε λόγο για απαράδεκτες αιτιάσεις της Τουρκίας και πρόσθεσε πως “εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, στο μυαλό μας δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες”.

Την άποψη ότι το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες αμφισβήτησε, ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη και ζήτησε το διαχωρισμό μεταναστών-προσφύγων στην “πηγή”.

Η τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία της και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κάνοντας λόγο για ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει.

“Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό, θα βρεθεί σε  ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες μέρες”, υπογράμμισε με ανησυχία η Ντόρα Μπακογιάννη.