Αντίθετος στο βέτο για το προσφυγικό εμφανίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις με τις οποίες θα συμμετάσχει ο ίδιος στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την ερχόμενη Παρασκευή για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr και του Άρη Ραβανού ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται αντίθετος στην προοπτική να θέσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βέτο στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. της 7ης Μαρτίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία για καταμερισμό των προσφύγων και στις άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται στη γραμμή, και θα το τονίσει και με έμφαση στην επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ότι δεν χρειάζεται σε αυτή τη χρονική στιγμή να γίνουν βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδριάση της Κ.Ο. αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα της σύνδεσης της αξιολόγησης με το προσφυγικό ζήτημα, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος έναντι των κυβερνητικών χειρισμών. Αναμένεται τέλος να δώσει απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος, αλλά και η Ν.Δ. από την κυβέρνηση για την υπόθεση της λίστας «Μπόργιανς», το κύκλωμα των εκβιαστών, αλλά και το ζήτημα της διαπλοκής.