"Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο"

“Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο” δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα αλλά δεν απέκλεισε να το κάνει στο μέλλον.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι το κράτος μπορεί άνετα να κάνει σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα καθώς ούτε αυτοί θέλουν να μείνουν στη χώρα”. Παράλληλα εκτίμησε σε αντίθεση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, πως ίσως δεν θα υπάρξει μείωση των προσφυγικών ροών και παρατήρησε ότι “δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι που μπορεί να συμβεί, ότι δηλαδή θα υπάρξει μείωση των ροών”.

“Μπορεί για αυτό το μήνα να έχουμε πιεστικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, σημασία έχει για τη δύσκολη περίοδο να την οργανώσουμε ώστε οι συνέπειες να είναι μικρότερες”, επεσήμανε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε ότι “αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουμε ξανά στο τραπέζι και να κάνουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες τη δίκαιη μοιρασιά τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει που θα είναι διαχειρίσιμος”.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δρίτσας παραδέχτηκε ότι “χάσαμε, συμβιβαστήκαμε” αλλά πρόσθεσε πως “πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα όσα προβλέπει το πακέτο Γιούνκερ δεν είναι πολιτική μας”.