"Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της αξιολόγησης"

Η προσφυγική κρίση καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης, οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση έχουν δημιουργηθεί και έχουν αναγνωριστεί και η όποια καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη.

Συνεχίζοντας, είπε ότι ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος θα επιτρέψει την έναρξη των συζητήσεων για τη ρύθμιση του προβλήματος του χρέους, ενώ η θετική έκβαση των συζητήσεων θα διευκολύνει την πρόσβαση της χώρας στις αγορές και στη μετάβαση της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Επίσης, μετά την πρώτη αξιολόγηση, η ΕΚΤ αναμένεται να κάνει αυτά που προβλέπονται και να εξασφαλίσει όρους ρευστότητας στην οικονομία και να διευκολύνει τη χρηματοδότησή της. Η έγκαιρη ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα επιτρέψει στην οικονομία να ανακάμψει προς το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους και θα καταστήσει πιο ορατές τις προοπτικές της να βοηθήσει και στο προσφυγικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη η προσφυγική κρίση κάνει πιο αναγκαία την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλα τα μέτωπα, και αυτό επιδιώκουμε ως κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος.