"Κίνδυνος να διαλυθεί η Ευρώπη"

Για τον κίνδυνο της διάλυσης της Ευρώπης με αφορμή την προσφυγική κρίση, προειδοποίησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη από τους Δελφούς, όπου διεξάγεται το πρώτο Οικονομικό Φόρουμ στην περιοχή.

«Στη Σύνοδο για το προσφυγικό της 7ης Μαρτίου η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, ασκώντας δριμεία κριτική στην Ευρώπη για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ευρώπη δυστυχώς, είπε, «έχει ηγέτες που σκέφτονται τα δελτία των 8 στις χώρες τους. Δεν έχουν το θάρρος και το όραμα να δουν την Ευρώπη των επόμενων γενεών και ασχολούνται μόνο με το πως θα κρατηθούν στην εξουσία, πέφτοντας θύμα των ακραίων λαϊκισμών».

Σύμφωνα με την ίδια, οι αδυναμίες της Ευρώπης “ξεσκεπάστηκαν” από την προσφυγική κρίση. «Είναι ώρα για ηγεσία. Αυτό θα κριθεί στις 7 Μαρτίου», συμπληρώνοντας ότι «αυτό που δεν συνέβη τα 6 χρόνια της οικονομικής κρίσης, κινδυνεύει να συμβεί μετά από ένα χρόνο οξείας προσφυγικής κρίσης».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ακόμη ότι το 2020 η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται μια Ευρώπη ισχυρή, που θα λειτουργεί ως δύναμη σταθερότητας, τονίζοντας συγχρόνως όμως ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό οικοδόμημα βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση που απειλεί τη συνοχή του.