Στη Βουλή ο Κασιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου

Στη Βουλή βρίσκεται για «υπόθεσή» του για άλλη μια φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Η. Κασιδιάρης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, μεταφέρθηκε υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Κοινοβούλιο όπου θα εξεταστεί  αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας για την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου.

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, τον περασμένο Απρίλιο, είχε αποκαλύψει ότι είχε τακτικές επαφές με τον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης Σαμαρά, τον γενικό γραμματέα της Τάκη Μπαλτάκο. Μάλιστα είχε στα χέρια του και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα. Στο υλικό αυτό ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανιζόταν να υποστηρίζει ότι ο ανακριτές στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής (την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης) δεν είχαν κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την προφυλάκιση των στελεχών της οργάνωσης. Επίσης εμφανιζόταν να υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πιέσει τον Νίκο Δένδια, τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, και τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τότε υπουργό  Δικαιοσύνης, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για την μη αρχική προφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι αποκαλύψεις Κασιδιάρη προκάλεσαν σοκ στην πολιτική σκηνή, έφεραν σε αμηχανία την κυβέρνηση, οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ, τον μικρότερο εταίρο της κυβέρνησης, να ζητά επιμόνως και επιτακτικά την απομάκρυνση Μπαλτάκου, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εν χορώ ζητούσαν εξηγήσεις. Αν και αρχικά δεν αντέδρασε, τελικά ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη ανακοινώνοντας ότι «όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απυήθηναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους». Οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν πολλούς.

Ένα μήνα αργότερα η εισαγγελέας πρωτοδικών απέστειλε στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για το κακούργημα της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας. Γι αυτό ακριβώς το θέμα καλείται να τοποθετηθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σήμερα ενώπιον της Βουλής η οποία και αποφασίσει αν θα αρθεί, για το συγκεκριμένο θέμα, η βουλευτική ασυλία του.