Πρωτοβουλίες προανήγγειλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Για λήψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm, ενώ για το ενδεχόμενο εκλογών δήλωσε ότι δεν αποτελεί λύση αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσω σε πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες. Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση αυτή τη στιγμή για τη χώρα. Το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκα σε αυτό και στη συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, και πρέπει να σας πω ότι έμεινα έκπληκτη όταν άκουσα και τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ή προχωράς μόνος σου, ή πηγαίνουμε σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει μια κινητοποίηση των δημιουργικών παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα και πώς η χώρα δεν θα απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι αυτή την κρίση δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανένα κόμμα μόνο του.

Σχολιάζοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και την Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι «η συνεννόηση δεν είναι στην ατζέντα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, και όπως τους είπα και μέσα στη Βουλή φαίνεται ότι η ΝΔ επιλέγει και πάλι τη λογική του παρακολουθώ τις εξελίξεις, κάθομαι στην όχθη του ποταμού και πετώ πέτρες. Μάλιστα στη Βουλή είπα ότι περιμένουν να δουν τα πτώματα των αντιπάλων τους των πολιτικών να περνούν».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «το πρώτο βήμα είναι να πάμε σε αυτή την προγραμματική Συνδιάσκεψη και να συμφωνήσουμε σε μια διακήρυξη αρχών και σε ένα πολιτικό, προγραμματικό πλαίσιο που θα αφορά τη χώρα».