"Τό ΄να χέρι νίβει τ΄άλλο"...

Ένα είδος… “αλληλοβοήθειας” “βλέπει” η γερμανική εφημερίδα Welt μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα – που αναμεταδίδει ο skai.gr – βοηθώντας την Μέρκελ στο προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αναπληρώσει τα κενά στο ασφαλιστικό, καθώς, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα, η Αθήνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη νέας οικονομικής βοήθειας.

Αυτήν την περίοδο, το ευαίσθητο σημείο της Μέρκελ είναι το προσφυγικό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, διαπιστώνοντας ότι το πολιτικό του μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο με τη μείωση των συντάξεων, επιδιώκει μια συμφωνία με τη Μέρκελ εκμεταλλευόμενος αυτή τη συγκυρία.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα κατά καιρούς λεγόμενα του Πρωθυπουργού τα οποία δεν έκανε ποτέ πράξη, όπως π.χ. ότι θα διώξει την τρόικα ή ότι δε θα πάρει νέο δάνειο.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει πάντως ότι η γερμανική πλευρά είναι ανένδοτη και ότι η επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η Welt τέλος λέει ότι οι ερχόμενες εβδομάδες μπορεί να φέρουν μια νέα διάσταση στην ελληνική κρίση της προηγούμενης χρονιάς και μάλιστα με χειρότερους οιωνούς.