Έγγραφο του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο οποίο αμφισβητείται ευθέως ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ελεγχθεί και υπογραφεί από στελέχη του υπουργείου, ενώ αφήνονται υπονοούμενα περί συγγραφής του στο εξωτερικό από τους δανειστές, παρουσίασε σε ομιλία του στη Βουλή ο τέως Υπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης.
Το έγγραφο, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο του δ.σ. Γιάννη Μαστρογιαννόπουλο και τη γ. γραμματέα Γεωργία Μαυρίδου, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι η «πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό συντάχθηκε και εκπονήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους του Υπουργείου».
Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης «με αυτή την ανακοίνωση των εργαζόμενων ο πρωθυπουργός και ο κ. Κατρούγκαλος βρίσκονται πολύ βαριά εκτεθειμένοι. Το μέχρι σήμερα …ελληνικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποδεικνύεται πως είναι ένα μεγάλο ψέμα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πουθενά το νομοσχέδιο δεν συζητήθηκε και καμία συμμετοχή δεν είχαν οι υπάλληλοι του υπουργείου. Προκαλώ λοιπόν δημόσια όσους κατηγορούσαν πως εμείς ως κυβέρνηση φέρναμε νομοσχέδια χωρίς τον έλεγχο και τη συνδρομή των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας να μου φέρουν έστω και ένα νομοσχέδιο που να μην είχε ελεγχθεί εσωτερικά. Θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Κατρούγκαλος όμως οφείλει να δώσει απαντήσεις για την προέλευση των νομοσχεδίων του».
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:
«Εξ’ αφορμής πλήθους δημοσιευμάτων, τα οποία αναπαράγουν την κατ’ επανάληψη δήλωση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλου ότι η πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό συντάχθηκε και εκπονήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους του Υπουργείου, ενημερώνουμε κατηγορηματικά ότι για το συγκεκριμένο προσχέδιο καμία συμμετοχή δεν είχαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου. Ατυχώς οι ασφαλιστικές και διοικητικές υπηρεσίες, ακόμη και σήμερα, παραμένουν στο περιθώριο ως προς τη σύνταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Επιπλέον το σχέδιο νόμου πέραν του ότι είναι στρεβλό στη φιλοσοφία του και φαλκιδεύει το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, από νομοτεχνικής άποψης είναι κάκιστο και η εφαρμογή του – μετά την τυχόν ψήφισή του – θα συναντήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες που θα πλήξουν κυρίως τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Όλο το υπαλληλικό προσωπικό του Υπουργείου είναι στο πλευρό της Κοινωνίας και ζητάμε ξεκάθαρα την απόσυρση του».